Koken met ….

In de keuk'n van de Preusketiers moakn we Vlamse klassiekers grjit en we gebrukn doabie zwoveele meuglik West-Vlamse marchandizze. Dad'es nog oltid 't beste!
Ge moe ginnen sjef-kok zin voe die recept'n wok en kji te probeern, want mè de tips van Ann Destoove goat olles vantzelfst. (Ze zegn da ze nog in gank gewist es mé Piet Uzzentruyt dus ze kan ter tjin en tander van!)
Suggesties voe een recept?
Stuur moa deure noa preus@depreusketiers.be
De recepten schrijven we uit in het algemeen Nederlands, want dat leest nét iets vlotter.
Kèiremelkstampers
Ann Destoove es ip visite gewist bie Baptiste Tieberghien van Lin’eau in Wielsbeke, de viskok van ’t joar en z’é ne kji diepe in z’n oog’n gekeekn voe een top-receptje t’oentfutseln. Dit gerechtje is mijn lievelingseten. In mijn jongere jaren maakte mijn grootmoeder...
Konijn ip preuske wijze (en brun bier natuurlik)
Wuk ejje nwoddig? 1 konijn op z’n geheel (De Kleine Bassin Roeselare – Menen – Kortrijk – Waregem) 3 eetlepels mosterd (Mostaard Wostyn – Torhout) 3 sneetjes peperkoek (Bakkerij Vandecasteele -Poperinge ) 2 eetlepels confituur (Vondels vzw – Ieper) 4 flesjes bruin...