Wuk ejje nwoddig?
Voor twee heerlijke zomercocktails:
- 10 cl Blind Tiger gin (KUURNE) – we kiezen voor de PIPER CUBEBA versie voor extra smaak
- een flesje SKOLL limonade (KORTRIJK) citroen-vlierbloesem – gekoeld in uwe frigo
- 2 eetlepels eiwit (EIGEN TUIN – met dank aan de kiekens Witje en Madame Chichi)
- 2 eetlepels rietsuiker (dat groeit hier niet, maar we hebben FAIRTRADE gekocht in de Wereldwinkel in HISTEL)
- 2 muntblaadjes (EIGEN TUIN)
- Ijsblokjes (EIGEN FRIGO en kraantjeswater)
Voor erbij:
- Bij een cocktail eet je graag een chipje, toch? Waltson chips (STADEN) al geproefd
Gerief:
- 2 van je mooiste glazen; ge moogt die in de frigo zetten op voorhand
- een shaker – als je dat niet in huis hebt, geen probleem: een bokaal is goed genoeg – zorg dan wel dat die goed uitgewassen is want de cocktail mag niet naar asperges of boontjes in tomatensaus smaken… Of spinazie!
Mo how!
Oe moeje ’t moaken?
TIP : eitjes moet je niet in de frigo bewaren, maar voor deze cocktail zijn gekoelde wel beter
Voorbereiding:
- Scheid het eiwit van het eigeel. Lepel dan 2 eetlepels eiwit in een schaaltje apart. De rest moet je niet weggooien, gebruik gerust in een omelet. Anders krijg je mogelijks problemen met de Vakbond van de Kiekens.
Gank!
- Neem je shaker of bokaal.
- Voeg de 2 eetlepels eiwit, 2 eetlepels FAIRTRADE rietsuiker en 10 cl BLIND TIGER gin toe. Voeg nog geen ijs toe.
- Shake krachtig gedurende 30 seconden. Je krijgt al een licht schuimende mengeling.
- Voeg nu ongeveer 6 ijslokjes toe en shake opnieuw stevig gedurende 30 seconden. Je zal merken dat het heel koud gaat aanvoelen in je hand.
Goe bezig!
Afwerking
- Verdeel het flesje gekoelde SKOLL limonade over twee sjieke glazen. Voeg geen ijs toe.
- Verdeel de inhoud van de shaker over de twee glazen – zonder ijs. Er vormt zich een schuimlaagje bovenaan.
- Rol een muntblaadje tussen duim en wijsvinger om de geur los te maken en leg op de cocktail.
- Zet u op uw terras, knabbelt een chipke en geniet ervan!