Even voorstellen: de Preusketiers

preus•ke•tier

(de; m/v/x, meervoud: preusketiers)

trotse voorvechter van het maghtig West-Vlams

De Preusketiers is een collectief dat het West-Vlaams wil opwaarderen.

Als er in reclamespots of series ietwat boertige en niet al te slimme personages opgevoerd worden, spreken die als het even kan maar al te vaak West-Vlaams. Je weet wel, het stereotype van de harde werker, goed van inborst, maar meestal wat pinnig en simpel. Dat mag anders!
Want ons dialect is net scherpzinnig, beeldend en spitsvondig.

 

Wat doen we?

Humor en stijlvol design zijn onze weapons of choice.
Door bekende, maar fictieve figuren als Esther Belet, Tiffany Willen enz een gezicht te geven en door nieuwe personages te introduceren als Guy Meught, Kelly Verstutten (check de brooddoos) en Kelly Verwin (check de waterfles) willen we de spitsvondigheid van ons MAGHTIG WEST-VLAMS in de kijker zetten.Er zijn ook T-shirts, mokken, totebags,…

We werken daarnaast rond vergeten spreuken en typische woorden en met gratis downloads, zoals onze raamaffiches.
Er komen ook sympathieke guerilla-acties, bv rond scholen. 

Waarom contacteren we jou?

Uit ervaring in eerdere non-profit projecten weten we dat de steun van overheden (we staan ook in contact met de Provincie en een aantal burgemeesters) en bekende personen een wereld van verschil betekent.
Het zou machtig zijn als jij wat promo zou willen maken voor dit initiatief. Dan stellen we je graag het gewenste materiaal ter beschikking. Wil je een t-shirt, een mok,… Laat het ons weten. Een post op je socials, je t-shirt dragen bij een optreden of publieke verschijning… zou ons collectief een echte boost kunnen geven.

 

Meer zien en lezen?

www.depreusketiers.be

Goesting om te helpen?

Kristof Malfait
0479 79 96 71
preus@depreusketiers.be